SIKÇA SORULAN SORULAR

1- Siyaset Akademisi’nin Amacı Nedir?

Siyaset Akademisi herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını, geleceğin Türkiye’sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek “Bireyler” olarak konumlandırıp, hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar kılabilmek adına kendine bir görev edinmiştir.

2- 19. Dönem Siyaset Akademisi’nin Teması Nedir?

Ocak 2020’de, 19. Dönemi başlayacak olan Siyaset Akademimizin teması “Siyaset Akademide Başlar” olarak belirlenmiştir.

3- 19. Dönem Siyaset Akademisi’nin Dersleri Nelerdir?

Online Dersler;

• Anayasa Hukuku
  • Dijital Dünya
  • Toplumsal Yapı ve Aile Kurumu
  • Yerel Yönetimlerde Dönüşüm

Formal Yoğunluklu Dersler;

• AK Parti Dönemi Dış Politikası
  • Avrupa’da Yükselen Milliyetçilik ve Popülizm, İslamofobia ve Yabancı Düşmanlığı
  • Suriye Krizi’nde Türkiye’nin Dış Politikası ve Göçmen Sorunu
  • Temel Siyasi Kavramlar ve İdeolojiler
  • Ekonomide Temel Kavramlar ve Modeller
  • Yerli ve Milli Ekonomi Politikaları
  • AK Parti’nin MEGA Projeleri ve Proje Yönetimi
  • Türk Siyasal Hayatı
  • Sosyal Medya, Siyaset ve Toplum
  • İrfan Dersi

Tecrübe Paylaşımı;

• Tecrübe Paylaşımı (Açılış Dersi)
  • Kuruluşundan Bugüne AK PARTi
  • Yerel Yönetimler Perspektifinden AK PARTi Belediyeciliği
  • Medya Okuryazarlığı (Sanatçılar)

Kişisel Gelişim Dersleri;

• Profesyonel Yönetim Teknikleri
  • Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi

4- Katılımcı Olabilmek İçin Gerekli Şartlar nelerdir?

• 18 Yaşını doldurmuş olmak.
  • Türk vatandaşı olmak.
  • Demokratik katılıma, siyasete ve ekonomiye ilgi duyan, sosyal ilişkilerini daha da geliştirmeyi hedefleyen, kişisel birikim ve donanımını artırmak isteyen herkes bu programa katılabilecektir.
  • Daha önce AK Parti Siyaset Akademilerini katılmış, tamamlamış, yarım kamış, belge alamayan veya belge alan herkes bu Eğitim Programına katılabilecektir.

5- Kayıt ve Ödeme İşlemleri Nasıl Yapılacaktır?

Kayıtlar iki şekilde yapılabilir;

1. siyasetakademisi.akparti.org.tr adresi üzerinden online başvuru.
    • Kredi kartı ile başvuru; başvuru formunun alt kısmında yer alan ödeme şeklinden “Kredi Kartını” seçerek bilgilerinizi girmenizin ardından kaydınız tamamlanmış olacaktır.
    • Banka dekontu ile başvuru; başvuru formunun alt kısmında yer alan ödeme şeklinden “Banka Dekontunu” seçmenizin ardından “BİLGİLERİ KAYDET” butonuna basmanızla ön kaydınız alınmış olacaktır. Vakıfbankası’nın aşağıda belirtilen hesabına ücretinizi yatırmanızın arından, banka dekontunuzu AK PARTİ İl Başkanlığımızdaki eğitim koordinatörüne ulaştırmanızla kaydınız tamamlanmış olacaktır.
      [Not: Banka ödeme işlemlerinizde, açıklama alanına T.C. kimlik numaranızı, ad-soyadınızı ve başvuru numaranızı mutlaka yazınız.]
    • Banka dekontuyla başvuru yapacaklar için ödeme yapılacak hesap bilgileri:
      Adalet ve Kalkınma Partisi Vakıfbank Yenişehir Şubesi Bağış HesabıIban Numarası: TR72 0001 5001 5800 7289 9481 89
  2. İl başkanlıklarına bireysel başvuru. (Bireysel başvuruda bulunacak kişiler İl Başkanlıklarına kimlik belgeleriyle gitmeleri yeterli olacaktır.)

6- Eğitim ücreti ne kadar?

Kayıt esnasında Eğitim Ücretimiz 250 (İki Yüz Elli) TL olarak belirlenmiştir. Bağış Miktarında özel indirim uygulanacak durumlar aşağıda yer almaktadır.

• 18-30 Yaş arası katılımcılar için 100 (Yüz) TL
  • Kadın katılımcılar için 100 (Yüz) TL
  • Şehit, Gazi yakınları ve Engelli kartı olan katılımcılar için ücretsizdir.

Katılımcı Bağışlarına taksitlendirme uygulanmayacaktır. Katılımcılardan bağış ücreti dışında herhangibir katkı ücreti alınmayacaktır.

7- Eğitim Program Süreci Nasıl İşleyecektir?

• 13-27 Ocak 2019 tarihleri arasında kayıt için başvuru yapılması gerekmektedir.
  • Siyaset Akademisi Eğitim Programı haftada 2 saat 8 Hafta devam edecek olup, 4 saatlik çevrimiçi eğitim dersleri ile beraber toplam 20 saatlik bir eğitim programı olacaktır.
  • Katılımcılar katıldıkları derslerden program sonunda sınava tabii olacak ve sınav sonuç sıralamasına göre derecelendirilecektir.
  • Programın yapılacağı günler ve salon bilgileriniz il başkanlığınız tarafından katılımcılar ile paylaşılacaktır.