EĞİTİM YÖNERGESİ

AK PARTİ AR-GE BAŞKANLIĞI SİYASET AKADEMİSİ

“SİYASET AKADEMİDE BAŞLAR”

1. EĞİTİM PROGRAMININ HEDEF VE ÖNCELİKLERİ

AK PARTi AR-GE Başkanlığı temel olarak; toplumsal sorunları tanımlamak, halkın beklenti ve ihtiyaçlarına göre çözümler ve stratejiler belirlemek ve eğitim faaliyetlerini yürütmek amacıyla kurulmuştur. AK PARTi, kurulduğu yıldan itibaren bir okul misyonu yürütmüştür. Yetiştirdiği siyasetçiler, siyasete yaklaşımı ve siyaset yaparken bilimselliğe verdiği önemle Türk siyasetine bir soluk getirmiştir. Bir eğitim kurumu gibi çalışan AK PARTi’nin bu alandaki en büyük faaliyetlerinden biri ise Siyaset Akademisi’dir.

Geniş kapsamlı faaliyetlerimizden biri olan Siyaset Akademisi, siyasete yönelik toplumsal ilgiyi artırmayı hedefleyen, katılımcıların; tarih, siyasal tarih, ekonomi, dış politika vb. alanlarda uzman kişiler tarafından bilgilendirildiği ve seçmenlerin Partimizle bağını kuvvetlendirmek amacıyla Türkiye genelinde teşkilatlarımız aracılığı ile organize ettiğimiz eğitim faaliyetimizdir.

Siyaset Akademisi herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını geleceğin Türkiye’sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek bireyler olarak konumlandırmayı, katılımcılara hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırmayı, bu sayede kişilerin siyasi hassasiyetlere sahip ve sorumluluk sahibi birer birey olarak bu eğitim sürecinden ayrılmalarına vesile olmayı kendine görev edinmiştir. Bu doğrultuda 2008 ve 2018 tarihleri arasında farklı fikir ve siyasal eğilimlerde olan 73.000’i aşkın katılımcı Siyaset Akademisi’nde eğitim görme imkânı bulmuş ve bu katılımcılardan 40.000’i eğitim sürecini başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanmıştır.

Ülkemizde bir siyasi parti tarafından 18 dönemdir kesintisiz olarak uygulanan tek eğitim faaliyeti olan ve kurumsal bir niteliğe bürünen Siyaset Akademisi, katılımcıları ve verilen eğitimin niteliği bakımından oldukça değerlidir.

Ocak 2020’de, 19. Dönemi başlayacak olan Siyaset Akademimizin teması “Siyaset Akademide Başlar” olarak belirlenmiştir. Bu dönemki derslerimiz;

ONLİNE DERSLER
1- Anayasa Hukuku
2- Dijital Dünya
3- Toplumsal Yapı ve Aile Kurumu
4- Yerel Yönetimlerde Dönüşüm
FORMAL YOGUNLUKLU DERSLER
5- AK Parti Dönemi Dış Politikası
6- Avrupa’da Yükselen Milliyetçilik ve Popülizm, İslamofobia ve Yabancı Düşmanlığı
7- Suriye Krizi’nde Türkiye’nin Dış Politikası ve Göçmen Sorunu
8- Temel Siyasi Kavramlar ve İdeolojiler
9- Ekonomide Temel Kavramlar ve Modeller
10- Yerli ve Milli Ekonomi Politikaları
11- AK Parti’nin MEGA Projeleri ve Proje Yönetimi
12- Türk Siyasal Hayatı
13- Sosyal Medya, Siyaset ve Toplum
14- İrfan Dersi
TECRÜBE PAYLAŞIMI
15- Tecrübe Paylaşımı (Açılış Dersi)
16- Kuruluşundan Bugüne AK PARTi
17- Yerel Yönetimler Perspektifinden AK PARTi Belediyeciliği
18- Medya Okuryazarlığı (Sanatçılar)
KİŞİSEL GELİŞİM DERSLERİ
19- Profesyonel Yönetim Teknikleri
20- Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi

2. EĞİTİM PROGRAMINA KATILIM ŞARTLARI VE ÜCRETLER

2.1 Katılımcı Olabilmek İçin Şartlar

• 18 Yaşını doldurmuş.
  • Türk vatandaşı olmak.
  • Demokratik katılıma, siyasete ve ekonomiye ilgi duyan, sosyal ilişkilerini daha da geliştirmeyi hedefleyen, kişisel birikim ve donanımını artırmak isteyen herkes bu programa katılabilecektir.
  • Daha önce AK Parti Siyaset Akademisi eğitim programına katılmış, tamamlamış, yarım kalmış, belge alamayan veya belge alan herkes bu Eğitim Programına katılabilecektir.

2.2 Kayıt

Kayıtlar iki şekilde yapılabilir;

1. siyasetakademisi.akparti.org.tr adresi üzerinden online başvuru.
    • Kredi kartı ile başvuru; başvuru formunun alt kısmında yer alan ödeme şeklinden “Kredi Kartını” seçerek bilgilerinizi girmenizin ardından kaydınız tamamlanmış olacaktır.
    • Banka dekontu ile başvuru; başvuru formunun alt kısmında yer alan ödeme şeklinden “Banka Dekontunu” seçmenizin ardından “BİLGİLERİ KAYDET” butonuna basmanızla ön kaydınız alınmış olacaktır. Vakıfbankası’nın aşağıda belirtilen hesabına ücretinizi yatırmanızın arından, banka dekontunuzu AK PARTİ İl Başkanlığımızdaki eğitim koordinatörüne ulaştırmanızla kaydınız tamamlanmış olacaktır.
      [Not: Banka ödeme işlemlerinizde, açıklama alanına T.C. kimlik numaranızı, ad-soyadınızı ve başvuru numaranızı mutlaka yazınız.]
    • Banka dekontuyla başvuru yapacaklar için ödeme yapılacak hesap bilgileri:
      Adalet ve Kalkınma Partisi Vakıfbank Yenişehir Şubesi Bağış HesabıIban Numarası: TR72 0001 5001 5800 7289 9481 89
  2. İl başkanlıklarına bireysel başvuru. (Bireysel başvuruda bulunacak kişiler İl Başkanlıklarına kimlik belgeleriyle gitmeleri yeterli olacaktır.)

2.2 Ücretlendirme

Eğitim Ücretimiz 250 (İki Yüz Elli) TL olarak belirlenmiştir. Bağış Miktarında özel indirim uygulanacak durumlar aşağıda yer almaktadır.

• 18-30 Yaş arası katılımcılar için 100 (Yüz) TL
  • Kadın katılımcılar için 100 (Yüz) TL
  • Şehit yakınları, Gazi ve Engelli kartı olan katılımcılar için ücretsizdir.

Katılımcı Bağışlarına taksitlendirme uygulanmayacaktır. Katılımcılardan bağış ücreti dışında herhangi bir katkı ücreti alınmayacaktır.

3 . EĞİTİM PROGRAM BİLGİLERİ

• 13-27 Ocak 2020 tarihleri arasında kayıt için başvuru yapılması gerekmektedir.
  • Siyaset Akademisi Eğitim Programı haftada 2 saat olmak üzere 8 Hafta devam edecek olup, 4 saatlik online eğitim dersleri ile beraber toplam 20 saatlik bir eğitim programı olacaktır.
  • Katılımcılar katıldıkları derslerden program sonunda sınava tabii tutulacak ve sınav sonuç sıralamasına göre derecelendirilecektir.
  • Programın yapılacağı günler ve salon bilgileriniz ilgili il başkanlığı tarafından katılımcılar ile paylaşılacaktır.